fbpx

Zo kun je focus aanbrengen in je dag

Zeker nu we allemaal veel thuis werken (en dus ook je partner of gezin er vaker is), is focus en concentratie niet vanzelfsprekend. Misschien word jij continu afgeleid door je nieuwe ‘collega’ of mis jij juist wat leven om je heen dat je normaal in een koffietentje zoekt. Gelukkig is er voor iedereen een manier om thuis tóch focus te hebben. Maar wat precies voor jou werkt, hangt van jouw type karakter af. Of ik moet zeggen: van je ‘tendency’. 

Heb je wel eens gehoord van the four tendencies? Ik hoorde er voor het eerst over in deze podcast (aanrader!). Uit een onderzoek van Gretchen Rubin kwam de conclusie dat er vier types mensen zijn, gebaseerd op hoe jij met inner en outer expectations omgaat – dus verwachtingen die je aan jezelf stelt en externe verwachtingen die anderen hebben van jou. Als je weet welk type jij bent, dan kun je daar een hele hoop op afstemmen zodat het beter voor je werkt. Inclusief gefocust thuis werken! 

Now without further ado, ik ga je uitleggen wat de vier types zijn en hoe jij dit kunt gebruiken om meer focus aan te brengen in je dag.

P.S. Doe hier de quiz om erachter te komen welk type jij bent en lees dan verder!

Type #1: Upholder

Als upholder vind je het niet lastig om aan zowel inner als outer expectations te voldoen. Als je een deadline of taak oplegt aan jezelf, haal je die gewoon. Heeft iemand anders die verwachting van jou? No problem.

Hoe kun je met meer focus werken: als upholder vind jij het niet lastig om nieuwe gewoontes vol te houden. Daarom is het vooral key om erachter te komen in welke situatie jij het meeste focus hebt en die thuis voor jezelf te creëren. Schrijf eens op wat je in een ideale werksituatie allemaal om je heen hebt, en vooral ook wat niet. Daarna ga je dit dagelijks implementeren!

Type #2: Obliger

Als obliger gaan de externe verwachtingen vaak voor deadlines of taken die je aan jezelf hebt opgelegd. Deadlines van een klant of een verzoekje van een vriendin zal je altijd nakomen. Verwachtingen die je aan jezelf stelt, vind je een heel stuk lastiger om aan te houden, die blijven vaak ergens hangen en ‘lukken gewoon niet’. 

Hoe kun je met meer focus werken: Om gefocust te kunnen werken, moet je van je inner expectations, outer expectations maken. De verwachting buiten jezelf neerleggen. Ik ben zelf ook een obliger en pas dit regelmatig toe. Als ik geen concentratie heb, vertel ik aan mijn vriend die nu veel thuis werkt: “binnen een uur ga ik X en Y afhebben”. Als ik vervolgens continu afgeleid raak of veel op mijn telefoon zit, wijst hij me er even kort op. Het zal hem in realiteit een worst wezen of ik het af krijg binnen een uur, maar doordat ik de verwachting buiten mezelf heb gelegd, werk ik ineens wél gefocust door. Dit is ook waarom een app zoals Forest zo goed voor obligers werkt (geen spon, ik ben gewoon heel erg fan van Forest 😉 ). 

Type #3: Questioner

Een questioner heeft niet zozeer moeite met het voldoen aan verwachtingen (inner of outer), maar wilt bij alles weten waarom ze het moet doen. Alleen bij een geldige reden zal ze het doen, anders niet.

Hoe kun je met meer focus werken: wanneer je een questioner bent, is dat eigenlijk juist heel fijn. Jij kijkt namelijk extreem kritisch naar waarom je een bepaalde taak ‘moet’ doen. Als je er geen goede reden voor kan bedenken, moet je het waarschijnlijk ook niet doen. Als questioner toch met meer focus werken? Bedenk waarom je bepaalde taken af wilt krijgen, wat het je kost als je dat niet doet. Loop je bijvoorbeeld zoveel € omzet mis of lever je in op quality time in het weekend? Schrijf het zo concreet mogelijk voor jezelf op. Je zal merken dat het daarna een stuk makkelijker is om ermee aan de slag te gaan.

Type #4: Rebel

Deze voel je wellicht al aankomen: een rebel verzet zich tegen alle soorten verwachtingen, inner en outer. Ze wil vooral doen waar zij op dat moment zin in heeft en houdt niet van deadlines, vooruit plannen en afspraken maken. Rebels zijn overigens vrij zeldzaam.

Hoe kun je met meer focus werken: leg jezelf geen harde eisen op. Frame het niet als taken die je MOET doen, maar die je WILT doen. Wanneer je het moet doen, ga jij namelijk met je hakken in het zand. En dat is nou juist niet de bedoeling. 😉 Waar wil je aan werken en waarom? Ga vanuit die passie aan de slag.

Ik vind de four tendencies mega interessant, dus het boek staat al een tijdje op mijn must-read list.  

Welk van de vier types ben jij en hoe ga jij deze tips in de praktijk brengen? Laat het mij weten in de reacties!

Ik deel elke week hele waardevolle inzichten en kennis met mijn mailing list waarmee jij efficiënter en productiever kunt werken. Wil jij ook mijn (gratis) mails ontvangen? Schrijf je dan hieronder in!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Shelley Barendregt

Shelley Barendregt

Ik ben Shelley Barendregt en ik word ontzettend blij van structuur en systemen. Mijn mailbox zal nooit 500 ongelezen e-mails bevatten en mijn laptop is netjes geordend in mapjes en categorieën. Regelmatig help ik vriendinnen en collega’s met dingen zoals hun inboxen opschonen of hun kledingkasten ordenen. Structuur, organisatie, discipline – that’s my thing!

meer over mij

Ontvang wekelijks tips om tijd te besparen en laat mij je helpen om meer structuur in je leven aan te brengen!

Populaire posts

Bedankt voor je inschrijving

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging in je inbox.