fbpx

Mijn top 10 boeken uit 2018

Confession time: ik ben een echte boekennerd. Vanaf het moment dat ik kon lezen, doe ik dat elke avond in bed voordat ik ga slapen. Volgens mijn moeder kwam ik een jaar voordat je op school zou leren lezen vragen of zij het mij wilde leren, want ik vond het allemaal te lang duren en wilde niet meer wachten. Die liefde voor lezen is nooit meer weg gegaan!

Ik lees veel fictie, maar ook een hoop business en mindset boeken. Op het moment heb ik net Essentialism van Greg Mckeown uitgelezen, waar ik binnenkort een uitgebreide review over wil schrijven. Voor nu heb ik voor jou mijn top 10 boeken verzameld waar ik in 2018 veel inspiratie, business tips en mindset hacks uit heb gehaald. Enjoy!

1. Busy – Tony Crabbe

Deze heb ik al een tijd terug gelezen, maar ik blijf er dagelijks nog inzichten uit halen! Door dit boek heb ik voor mijzelf een regel om minstens 2 avonden per week helemaal leeg te houden qua planning, omdat ik die echt nodig heb om op te laden. Het heeft me ook doen inzien dat als iemand vraagt hoe het gaat en je antwoordt met ‘druk’, dat dat eigenlijk best stom is. Ik kan eindeloos over Busy uitweiden, maar het beste is om ‘m zelf te lezen!

2. You are a badass – Jen Sincero

Ik denk dat ik deze stiekem ook niet in 2018 heb gelezen, maar er staat me wel super veel van bij. Dit was een van de eerste ‘zelfhulp’ boeken die ik las en ik vind ‘m fantastisch. Jen Sincero weet op een heerlijke manier te relativeren en je te stimuleren om alles uit het leven te halen. Mijn favoriete quote uit het boek:

“Making a big fat deal out of anything is absurd. It makes much more sense to go after life with a sense of, “Why not?” instead of a furrowed brow. One of the best things I ever did was make my motto “I just wanna see what I can get away with.” It takes all the pressure off, puts the punk rock attitude in, and reminds me that life is but a game.” 

3. #GIRLBOSS – Sophia Amoruso

Deze kennen we waarschijnlijk allemaal wel! Ookal houden veel mensen tegenwoordig niet meer van de term ‘girlboss’, Sophia Amoruso’s verhaal blijft ontzettend inspirerend en een must-read voor elke female entrepreneur. Nog niet gelezen? Echt doen! Ik was er in drie dagen doorheen.

4. Babe, you got this. – Emilie Sobels & Martje Haverkamp

In Babe, you got this. zijn meer dan 20 interviews met inspirerende vrouwelijke ondernemers gebundeld. Het leest makkelijk weg en bevat een shitload aan goede ondernemersadviezen en inspiratie. Ik vloog er zo doorheen! Naast dat het fijn is om de ervaring van andere ondernemers te lezen, vond ik het ook nog eens extra tof dat het allemaal Nederlandse vrouwen waren. Ons kikkerlandje produceert stiekem toch een hoop ambitieuze babes! 😉

5. Babe, you got this. Het werkboek. – Emilie Sobels & Rosa Dammers

Als vervolg op Babe, you got this. kwam er vrij snel daarna het werkboek. Deze staat bomvol met invulopdrachten, lijstjes en tips & tricks. Dit is ideaal als je aan het begin van je ondernemersjourney staat, maar ook nu vind ik het nog heel fijn om er regelmatig in te werken. Ik heb nog lang niet alle opdrachten gedaan!

6. Essentialism – Greg Mckeown

Het gevoel dat je veel ballen tegelijk in de lucht houdt, kennen we allemaal wel. Je wilt overal goed in zijn, alles (tegelijk) kunnen doen en nergens een steekje laten vallen. Tegelijkertijd wordt er van alle kanten aan ons getrokken en doen we vooral heel véél. Greg Mckeown helpt je het ‘disciplined pursuit of less’ te bereiken en een Essentialist te worden. Ik heb hier ontzettend veel inzichten uit gehaald hoe ik het meeste uit mijn tijd haal en alleen nog doe waar ik gelukkig van word.

7. Playing Big – Tara Mohr

Tara Mohr zag overal om zich heen briljante vrouwen met onwijs veel ideeën en talent, maar merkte (terecht) op dat de meeste vrouwen zichzelf klein houden. Ze zouden het wel groter willen aanpakken, maar durven niet of weten niet hoe. Haar boek biedt interessante en inspirerende inzichten en helpt je minder naar je inner critic te luisteren!

8. Lean in – Sheryl Sandberg

Dit was een van de eerste boeken die ik (jaren geleden) las op het gebied van female empowerment. Het werd aangeraden door een spreker op de Women’s Conference van mijn universiteit en ik heb ‘m toen meteen besteld. Dikke aanrader! Ik denk nog heel vaak terug aan een situatie uit het boek die Sheryl Sandberg zo pakkend beschreef. Ze vertelde dat ze ooit een ontbijtvergadering had georganiseerd waarin belangrijke zaken werden besproken. Alle mannen pakten vrijwel direct een bord met eten en gingen aan de grootste tafel zitten. De vier aanwezige vrouwen pakten als laatst een bord en gingen in stoelen aan de zijkant van de ruimte zitten. Sandberg nodigde hen uit aan de vergadertafel, maar ze “vonden het niet erg” om daar te blijven zitten. Door hun keuze van zitplek leken ze meer toeschouwers van de vergadering dan dat ze actief deel konden nemen. Lean In is een echte must-read voor elke vrouw naar mijn idee!

9. Life-changing magic of not giving a f*ck – Sarah Knight

Een heerlijk boek met de tagline “how to stop spending time you don’t have with people you don’t like doing things you don’t want to do”. Sarah Knight leert je om wat vaker nee te zeggen op dingen waar je geen zin in hebt. Een vriend van mij (als mijn vrienden dit lezen, weten ze meteen over wie ik het heb) is het levende voorbeeld van Knight’s belofte. Iedereen mag hem graag, hij wordt overal voor uitgenodigd, maar hij komt alleen naar de dingen waar hij echt zin in heeft. Als hij niet komt, neemt niemand dat hem ook kwalijk, want je houdt er ergens rekening mee dat hij er misschien niet bij is. En dat is he-le-maal oke. Als het belangrijk is, dan is hij er en dat is waar het uiteindelijk om gaat. Ik zou soms wat meer zoals hem en Sarah Knight moeten zijn – nee zeggen om je eigen tijd te bewaken!

10. Powervrouwen – Julia Pimsleur

Last but not least: Powervrouwen (of in het Engels Million Dollar Women, wat veel meer badass klinkt) mag in dit rijtje niet ontbreken! Julia Pimsleur deelt in dit boek 8 stappen om naar een miljoenenbusiness te groeien. Een super interessante read voor elke ondernemer!

Dat waren ze, mijn boeken aanraders en top 10! Ik heb er nog een hoop op mijn ‘to read’ lijstje staan, waaronder The 4 Hour Work-Week, The Four Tendencies en You are a Badass at Making Money. Heb jij nog goede boeken die niet mogen ontbreken in dit lijstje? Let me know in de comments!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Shelley Barendregt

Shelley Barendregt

Ik ben Shelley Barendregt en ik word ontzettend blij van structuur en systemen. Mijn mailbox zal nooit 500 ongelezen e-mails bevatten en mijn laptop is netjes geordend in mapjes en categorieën. Regelmatig help ik vriendinnen en collega’s met dingen zoals hun inboxen opschonen of hun kledingkasten ordenen. Structuur, organisatie, discipline – that’s my thing!

meer over mij

Ontvang wekelijks tips om tijd te besparen en laat mij je helpen om meer structuur in je leven aan te brengen!

Populaire posts

Bedankt voor je inschrijving

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging in je inbox.