fbpx

Hi, ik ben Shelley en ik word ontzettend blij van het efficiënter maken van jouw bedrijf.

Over mij

In 2014 begon ik bij een start-up van een dag oud. Daar deed ik letterlijk van alles. Van het binnenhalen van adverteerders tot het uitzoeken van doosjes om onze producten in te versturen en het op orde houden van de boekhouding en bonnetjes. Zoals het een echte start-up betaamt, vervulde iedereen meerdere rollen, want budget om direct een groot team aan te nemen was er niet. Het was roeien met de riemen die we hadden, dus met een beperkte hoeveelheid tijd, geld en mensen.

 

Dat lukte heel goed; binnen een aantal maanden groeide het bedrijf uit haar voegen en was er een eigen kantoor. Er waren zelfs nóg twee bedrijven uit de eerste ontsproten. Onze ambitie was grenzeloos en alle bedrijven groeiden mee. We tikten al snel de €100.000 omzet per jaar aan. Maar met meer ambitie en groei kwam ook ons grootste struikelblok: we hadden nooit de tijd gehad/genomen om de basis goed neer te zetten.

Hoe groter je gebouw wordt, hoe meer het gaat wiebelen als er een zwakke fundering onder zit

Projecten werden niet tot volledige uitvoering gebracht, er werd tijd gestopt in zaken waar vervolgens niets mee gedaan werd en niet iedereen had helder wat haar functie en doel binnen het bedrijf was. We zaten tegen ons groeiplafond aan op de manier hoe we het aanpakten: héél veel uitproberen, volhouden wat succesvol was en altijd met onze blik strak vooruit. En dat met zoveel mogelijk mensen als dat onze kantoorruimte toeliet. Omdat we altijd zo hard waren gegroeid, waren onze kostenposten ook flink omhoog gegaan. Met die ton omzet kwam ook een ton kosten. Als we langer zo door zouden gaan en tegen dat plafond aan bleven zitten, zouden we binnen korte tijd door al ons geld (en energie) heen zijn. Alles wat we met zoveel liefde hadden opgebouwd, zou ‘voor niets’ geweest zijn.

 

Dat wilden we absoluut niet laten gebeuren. Als je mij een beetje kent, weet je dat ik ontzettend gestructureerd en georganiseerd ben. Ik ben gek op opruimen en ordenen en ging dit ook binnen het bedrijf doen. Dit kon beter, productiever en met minder tijd verlies. Dat wist ik zeker. We moésten beter gebruik gaan maken van onze tijd en energie zodat de omzet kon blijven groeien. Cutten in de processen wat niet absoluut noodzakelijk was. Alles binnen het bedrijf wat vaker dan één keer werd gedaan, moest in een systeem gegoten worden. Ervoor zorgen dat de berg met handmatige taken die dagelijks werden gedaan geautomatiseerd werden of zo min mogelijk tijd kosten. Wat werd ik daar onwijs gelukkig van – dit was mijn grootste ‘spring cleaning’ ooit. 🙂 Mij krijg je niet blijer!

Zodra de systemen stonden en geoptimaliseerd werden, floreerde het bedrijf weer, werknemers waren happy en productief en, heel belangrijk: de omzet steeg weer. Mensen konden eindelijk op vakantie zonder tig keer geappt te worden of ze ‘heel even’ konden uitleggen hoe zus en zo werkte. Stagiaires konden worden aangenomen zonder drie weken inwerktijd nodig te hebben. Projecten werden weer tot het einde uitgevoerd, wat nieuwe omzet opleverde. Een aantal jaar later is het bedrijf zelfs verkocht; wij waren niet meer nodig, het liep uit zichzelf en kon door anyone gerund worden omdat er zo’n sterke fundering stond. 

 

Die ervaring smaakte naar meer, dit wilde ik vaker doen. Ik heb ook altijd al geweten dat ik ooit wilde ondernemen. Maar waarin precies? Dat essentiële antwoord was voor mij niet vanaf het begin van mijn carrière helemaal helder en was een zoektocht op zich..

Op zoek naar mijn eigen #LIFEGOALS

Als klein meisje riep ik dat ik later een eigen uitgeverij wilde runnen (ik dacht dat ik dan de hele dag boeken kon lezen, leek me fantastisch), als tiener stond ik zelf kaarsen te maken in de keuken die ik misschien wel in een webshop kon verkopen (bleek toch verdomd moeilijk om een kaars te maken die niet inzakt als een mislukte taart) en zo zijn er nog talloze ideeën door mijn hoofd gegaan. Uiteindelijk besloot ik dat hét idee echt wel op een dag zou komen.

In die periode van systemen opzetten en de start-ups waar ik werkte zo inrichten dat we slimmer, sneller en productiever konden groeien, klikte het voor mij: dit is wat ik elke dag wil doen. Ik wil nog zó veel meer ondernemers hiermee helpen. Ik sprak dagelijks andere ondernemers en zij zeiden allemaal hetzelfde: “het lijkt me fantastisch om iets van jouw structuur te hebben, dat zou ik zo goed kunnen gebruiken”. Hun to do lijstjes overstroomden en ik zag ze struggelen met het proppen van die ambities in hun kostbare, schaarse tijd. Terwijl dat echt niet hoéft, had ik zelf ervaren. Als je zo blijft doorwerken, zit je uiteindelijk tegen dat plafond aan.

Zo ontstond Hashtag Lifegoals. Ik ben daar vanaf dag 1 begonnen met het goed neerzetten van mijn fundering, mijn systemen. In mijn eerste fulltime jaar ondernemen verdiende ik al 25% meer dan dat ik in loondienst verdiende en had ik nog steeds tijd (en energie) over.

Ik help nu iedere dag ondernemers om hun bedrijf zo in te richten dat het met hun ambities mee kan groeien zonder dat ze zichzelf in honderd stukjes moeten delen om de boel draaiende te houden. Zodat ze kunnen blijven doen waarvoor ze zijn gaan ondernemen; het creëren van business. Om hen te helpen dat te doen, daarvoor ben ík gaan ondernemen. Hun succes is mijn drive. 😉

In mijn mening heeft elke ondernemer twee opties: je kunt blijven zeggen hoe weinig tijd je hebt, maar door blijven ‘bikkelen’ en uiteindelijk onderdoor gaan aan je bedrijf, of je kunt er iets aan doen. Je hebt het helemaal zelf in de hand. Ondernemen hoeft namelijk niet zo zwaar te zijn.

Wat je moet weten over mij

Als Rotterdamse heb ik een echte ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit: als jij wilt veranderen hoe het nu gaat, dan moet je actie nemen. Er alleen maar over blijven klagen helpt niemand verder en al helemaal jouw bedrijf niet. Ik kan dan ook niet zo goed tegen excuusjes. Daarnaast ben ik vrij koppig en ben ik ook nog eens opgevoed met het motto “voor alles is een oplossing”, dus ik weiger om te geloven dat iets NIET mogelijk is. Overal is een mouw aan te passen, maar dan moet je het wel doen. Als jij in een ‘nee dat kan niet’-fase zit, dan ben ik niet de geschikte coach voor jou. Mijn klanten denken alleen in oplossingen en mogelijkheden.

Als je mij goed zou kennen, dan zou je weten dat…

… Ik ongeduldig ben als ik moet wachten op resultaten. Ik wil er actief iets aan doen en de handen uit de mouwen steken.

… Ik niet goed tegen slechte werk ethiek kan. Waarschijnlijk ben ik daarom me gaan omringen met hardwerkende ondernemers 🙂

… Je me altijd mag wakker maken voor kaas en wijn (het liefst in die combinatie). Welke kaas? Laat ik het zo zeggen: ik heb er nog geen gevonden die ik niet lust. 😉 Mijn favo wijn is een pinot noir of een primitivo.

… Ik enorm committed ben aan mijn vrienden & familie, maar ook aan mijn klanten. Als we samen aan de slag gaan, ga ik door het vuur voor je.

Denk je dat wij een match zijn? Vul mijn contactformulier in via de button hieronder en dan kom ik binnen 2 dagen bij je terug!

Wekelijks structuur tips ontvangen?​

Elke week deel ik gratis tips & tricks over structuur, time management en productiviteit. Schrijf je hieronder in om ze in je inbox te ontvangen!

benieuwd of wij een match zijn? let's talk! JE HOORT binnen 2 dagen VAN MIJ terug.

Bedankt voor je bericht

Je ontvangt binnen 48 uur een reactie op je mail.